Enquête krant over Kennemerlijn

Enquête krant over Kennemerlijn
Foto RTV Seaport/PR

Veertig sneltreinen minder per dag tussen de stations van Uitgeest en Haarlem. De IJmond moet het er maar mee doen, is de houding van NS. Er wordt al langere tijd over gesteggeld en nu steekt de IJmuider Courant zijn nek uit. De krant start een enquête in samenwerking met de gemeente Beverwijk, zo bericht de uitgave van vandaag.

Het is met name de Beverwijkse wethouder Jacqueline Dorenbos die haar toorn niet onder stoelen en banken steekt en dat ook al eerder heeft gedaan. Zo was de sociaaldemocrate kritisch richting de houding van de 2e Kamerfractie van de PvdA in deze kwestie. Terwijl ze zich positief uitliet over de liberalen in Den Haag. “Ik vind een heel belangrijke vraag in de enquête of treinreizigers tevreden zijn over de reismogelijkheden die er nu zijn. Veel gemeentebestuurders zijn dat niet”, aldus Dorenbos vandaag fel in de IJmuider Courant.

De krant wil weten wat treinreizigers vinden van de herziene dienstregeling. De enquête is te vinden op: www.ijmuidercourant.nl/kennemerlijn