Ramadan begint 6 juni

Ramadan begint 6 juni
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Gedurende de maand Ramadan kan het in om de Kuba moskee aan de Planetenweg (IJmuiden) tot laat in de nacht druk zijn. De organisatie binnen de moskee zegt toe de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken.

De Ramadan start maandag 6 juni en eindigt op 4 juli. Ook de katholieke kerk kent een vastenperiode, die jaarlijks begin april vooraf gaat aan het Paasfeest. De Ramadan is bijzonder voor moslims, waarin de eerste openbaringen van de Koran aan profeet Mohammed plaatsvonden. Het vasten is een van de vijf plichten van de islam en begint bij het aanbreken van de dageraad en eindigt bij zonsondergang. Moslims eten en drinken dan overdag niet. De Ramadan valt dit jaar midden in de zomer, om die reden zijn de dagen lang en verbreken de moslims het vasten laat in de avond.

Wie tijdens de Ramadan, zo laat bestuursvoorzitter Süleyman Çelik weten, hinder ondervindt kan contact opnemen via 0255-522667 of e-mail naar kubamoskee@hotmail.com