Plan voor meer erfgoedfairs

Plan voor meer erfgoedfairs

De vierde editie van de Erfgoedfair op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid leverde zondag veel vragen op over onderhoud, restauratie, duurzaamheid en mogelijkheden om te financieren. Op alle vragen was een antwoord verkrijgbaar.

Lezingen en rondleidingen waren er ook evenals traditioneel vakmanschap. Het doel was en blijft duidelijk: behoud van Nederlands particulier erfgoed. Om die reden wil de Erfgoedfair meer fairs per jaar organiseren, met een programma dat is afgestemd op de regio en wensen van de bezoekers. De Erfgoedfair is een initiatief van Stichting Nederland Monumentenland, opgericht door de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM), BOEi, de Vakgroep Restauratie, Stichting Open Monumentendag en het Nationaal Restauratiefonds.