Geen bikini’s op voetbaltribune

Geen bikini’s op voetbaltribune
FOTO : RTV Seaport / Ton van Steijn

Het gaat niet door. De organisatie kan fluiten naar een goed gevulde tribune met meer dan tweeduizend jonge vrouwen in bikini. Doel was met een zogenoemde Bikini Challenge geld inzamelen voor het KWF. Maar gezien aanhoudende negatieve reacties op social media ziet organisatrice Jessica Bozerie ervan af.

Dit staat vandaag in de IJmuider Courant. “Mijn insteek was geld inzamelen in de strijd tegen borstkanker”, aldus Bozerie in het dagblad. Met name het woord ‘borstkanker’ bracht het een en ander te weeg. Ook vrouwen die hun verhaal over borstkanker wilden vertellen begonnen te twijfelen. “Uiteindelijk hebben enkele schreeuwers op internet de boel verziekt”, aldus de organisatrice in de krant. Of er mettertijd en soortgelijk evenement van zal komen is niet duidelijk.