Whatsapp levert extra toezicht op

Whatsapp levert extra toezicht op

In Driehuis is van heel Velsen de dekkingsgraad het hoogst. Dinsdag onthulde wethouder Floor Bal er een whatsapp buurtpreventiebord. Dit gebeurde aan de Waterloolaan in aanwezigheid van de politie en buurtbewoners.

Jeroen Ploegers heeft er samen met Paul van Kuijeren en Ger Mes vorig jaar het initiatief genomen om ook in Driehuis een buurtwhatsapp te realiseren. Aanhoudingen leverde het nog niet op, maar er volgde wel verscherpt toezicht door de politie. Van Kuijeren treedt als contactpersoon op. Aanmelden kan via e-mail: wabp.nw.driehuis@gmail.com. Vermeldt bij de aanmelding naam, adres en mobiele telefoonnummer.

In de hele gemeente Velsen zijn inmiddels whatsapp groepen actief. Dit geldt voor Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Santpoort Noord en Zuid, IJmuiden (waaronder Zeewijk) en Driehuis. Buurtbewoners kunnen via zo’n groep een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie.