‘Help voedselbank de zomer door’

‘Help voedselbank de zomer door’

Voor het vijfde jaar op rij slaan vrijwel alle voedselbanken van Noord-Holland de handen ineen. Ook de Voedselbank Velsen doet mee aan de supermarktactie die zaterdag 28 mei plaatsheeft in de Dekamarkt te Velserbroek. Er is gekozen voor een gezamenlijke slogan: ”Help de voedselbank de zomer door’.

De hele dag delen vrijwilligers boodschappenlijstjes bij de ingang uit, waarop een aantal producten staat vermeld. De klanten wordt gevraagd een of meerdere producten te kopen, die in een speciaal ingericht stand in de winkel staan uitgestald. De klant kan de producten pakken en afrekenen bij de kassa. Zomers blijkt er telkens een daling in aanvoer van levensmiddelen te zijn, terwijl de behoefte bij de klanten niet afneemt. Daarom wordt deze grote regionale actie gehouden. Doel is om flink wat lang houdbare producten in te slaan, om de klanten van de Voedselbank Velsen de zomer door te helpen. Er worden nog mensen gezocht om te helpen. Wie mee wil helpen kan zich aanmelden bij de coördinator, e-mail; paulinaklaassens@gmail.com