Luitenant-generaal in radioprogramma

Luitenant-generaal in radioprogramma

De 94-jarige luitenant-generaal b.d. Ted Meines (94) inspireert nog steeds. Dat blijkt tijdens een interview van presentator Mark Metselaar voor het radioprogramma over spiritualiteit op RTV Seaport, maandag- 2 en woensdagavond 4 mei vanaf 21:00 uur.

Meines, onlangs nog in het nieuws omdat hij in de Tweede Kamer een hartstochtelijk pleidooi hield om van paleis Soestdijk een centrum voor veteranen te maken, spreekt in het interview over een aantal zaken. Zoals zijn vriendschap met prins Bernhard en de band die hij heeft met Willem-Alexander. Voor deze uitzending, ter ere van nationale dodenherdenking, sprak Metselaar met hem,  ‘thuis in Leidschendam’ . In het interview met Meines gaat het over zijn leven, wat hem inspireert en bezielt. Hij vertelt onder meer over zijn jeugd in Friesland en zijn inzet voor veteranen. Ook de joodse kinderen die hij redde tijdens de Tweede Wereldoorlog en waarvoor hij de Yad Vashem onderscheiding ontving komen aan bod. Evenals zijn ontmoeting met Martin Luther King. Het radioprogramma is te beluisteren op 2 en 4 mei, 21:00 uur via RTV Seaport, de lokale omroep voor Velsen. Meer informatie: www.rtvseaport.nl