Raadsplein TV: Nieuwe burgemeester

Raadsplein TV: Nieuwe burgemeester

Met een bomvolle tribune vol familie en genodigden en met de nodige humor is dinsdag 19 april in een speciale raadsvergadering Frank Dales geïnstalleerd als burgemeester van Velsen. Vervolgens was er in de Burgerzaal een receptie, waar iedereen die nieuwe eerste burger en zijn vrouw Marieke de hand kon schudden.

Tijdens de feestelijke raadsvergadering waren er toespraken van onder andere Commissaris van de Koning Johan Remkes, die ook de installatie voor zijn rekening nam, en van loco-burgmeester Anette Baerveldt, die Dales de ambtsketen omhing. In zijn maiden speech pleitte Dales onder andere voor nog meer regionale samenwerking met de buurgemeenten en hield hij een warm pleidooi voor een fusie van Velsen met Haarlemmerliede & Spaarnwoude.

Raadsplein TV was live bij de speciale raadsvergadering en de receptie en nam diverse interviews af, onder andere met CvK Johan Remkes en oud-burgemeester Franc Weerwind. Tussendoor werd ook deel 2 van het eerder opgenomen interview met Dales uitgezonden. De uitzending is hier terug te zien en zal donderdag 21 april om 19:20 uur, zaterdag en zondag 23 en 24 april om 17 uur en maandag 25 april om 19:20 uur integraal worden herhaald via Ziggo-kanaal 40 van RTV Seaport.