Brug over middensluis weer geopend

De brug over de middensluis aan de zeezijde is gerepareerd. Eind vorig jaar constateerde Rijkswaterstaat tijdens een periodieke inspectie dat de brug over de middensluis IJmuiden scheurvorming vertoonde. In verband met veiligheid werd de brug direct afgesloten voor al het verkeer. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, is de brug weer open.

De scheurvorming is ontstaan door de combinatie van een ongelijke overgang tussen het brugdek en de aansluitende weg én het intensieve gebruik van (zwaar) verkeer. Als gevolg van de overbelasting ontstonden er scheuren in de tuien van de brug en schade aan de wielstellen onder de brug. Met het versterken van de brugconstructie (tuien) en het vervangen van het draaimechanisme (wielstellen) zijn de schades aan de brug verholpen.