Pianotrio in ‘t Mosterdzaadje

Zondag 20 maart om 15 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de Wit-Russische violiste Ksenia Beltiukova, de Portugese cellist Luis André Ferreira en de pianist Vital Stahievitch. De drie veelvuldig gelauwerde musici en vrienden maken elk jaar een concertreis door Europa. Ksenia Beltiukova is een uitgesproken viooltalent komt ervoor uit Minsk overgevlogen. De cellist Luis André Ferreira is solist van het Nationaal Conservatorium Orkest in Lissabon. Vital Stahievitch (Belarus) is als pianist verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze brengen een indrukwekkend programma met muziek van Dvorak (Dumký) en Sjostakovitsj (tweede pianotrio). Het Dumký-trio van Dvorak is vol liefde, drama en ontroering. Het pianotrio van Sjostakovitsj is ook een dramatisch verhaal,vol Joodse thema’s dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het totalitaire regime van de Sovjet-Unie.

Een half uur voor aanvang is de zaal open. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.