Zwembadsurvival bij WVIJ

Van een pyjama-hindernisbaan tot aan een obstakelrace: zwemvereniging Watervrienden IJmuiden (WVIJ) heeft de afgelopen twee weken een ware survival-uitdaging op poten gezet.

(Familie)leden van de wedstrijd- en trimzwemmers trotseerden een obstakelrace in het zwembad, de leszwemmers mochten de hindernisbaan in hun pyjama afleggen.
Doel was om kinderen op een speelse manier met kleding aan survivalonderdelen te laten oefenen.“Onder begeleiding van vrijwilligers peddelden de kinderen met een band naar de overkant, liepen ze over de loopmat, doken ze door een gat en pakten ze ringen van de bodem”, aldus de zwemvereniging. “In het recreatiebad konden de kinderen in een opblaasdoolhof klimmen en klauteren.” De organisatie spreekt van een “zeer groot succes”. “We zagen kinderen die normaal wat angstig zijn om een stapje verder te gaan, nu opeens heel veel meer kunnen”, aldus Simone Klooster, coördinator van de zwemactiviteiten.