Zwembadsurvival bij WVIJ

Zwembadsurvival bij WVIJ
Foto: Watervrienden IJmuiden

Van een pyjama-hindernisbaan tot aan een obstakelrace: zwemvereniging Watervrienden IJmuiden (WVIJ) heeft de afgelopen twee weken een ware survival-uitdaging op poten gezet.

(Familie)leden van de wedstrijd- en trimzwemmers trotseerden een obstakelrace in het zwembad, de leszwemmers mochten de hindernisbaan in hun pyjama afleggen. En dat was alles behalve slaperig.

“Onder begeleiding van vrijwilligers peddelden de kinderen met een band naar de overkant, liepen ze over de loopmat, doken ze door een gat en pakten ze ringen van de bodem”, aldus de zwemvereniging. “In het recreatiebad konden de kinderen in een opblaasdoolhof klimmen en klauteren.”

Oefening
Doel was om kinderen op een speelse manier met kleding aan survivalonderdelen te laten oefenen. Naast de pyjama-hindernisbaan was er ook de Family Obstakel Swim, een variant op de familie-estafette. Tijdens deze wedstrijd probeerden de negen familieteams zoveel mogelijk baantjes te zwemmen in een kwartier tijd. In de baan lagen allerlei obstakels waar onderdoor of overheen gezwommen moest worden.

Daarnaast vonden de deelnemers het leuk om te kijken wie in de familie nu het beste kon zwemmen. “Ik vind het heel leuk, maar mama zwemt wel harder dan papa”, aldus één van de jongere deelnemers.

Succesvol
De organisatie spreekt van een “zeer groot succes”. “We zagen kinderen die normaal wat angstig zijn om een stapje verder te gaan, nu opeens heel veel meer kunnen”, aldus Simone Klooster, coördinator van de zwemactiviteiten.