Veel animo voor SportInstuif Velsen

Veel animo voor SportInstuif Velsen
SportInstuif Velserbroek. Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Met de komst van ruim honderdtachtig kinderen naar Sporthal Het Polderhuis in Velserbroek kan de gemeente Velsen donderdag terugkijken op een geslaagde SportInstuif.

De SportInstuif wordt tweejaarlijks georganiseerd om de jeugd kennis te laten maken met diverse sporten. Door deel te nemen aan verschillende sporten ontdekken kinderen welke tak van sport uiteindelijk het beste bij ze past. De dag is bedoeld voor leerlingen uit groep vier tot en met acht van het basisonderwijs.

Eén van de deelnemers is de 8-jarige Daan uit Santpoort. “Het is heel erg leuk”, roept hij enthousiast terwijl hij behendig in een klimrek klautert. Veel tijd om te praten heeft hij echter niet: achter hem popelt de rest van zijn groepje om ook het klimrek te trotseren. De jonge sporters nemen fanatiek deel aan de diverse clinics: naast volleybal, turnen, badminton, korfbal en dammen doen de kinderen mee met tennis, dansen en voetbal. Ook is er tijd voor knutselen en judo.

Jordy van Zaanen is blij verrast met het aantal kinderen. Als combinatiefunctionaris is Van Zaanen verantwoordelijk voor de koppeling van scholen aan sportverenigingen in Velserbroek, Driehuis en Santpoort. “Het belangrijkste doel is dat we kinderen meer in beweging brengen”, benadrukt Van Zaanen. “Sporten is niet alleen leuk, maar ook gezond.” Hij gebaart even om zich heen. “Het is fantastisch om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben in het bewegen en in de interactie met elkaar.”

De SportInstuif is initiatief van de gemeente Velsen in samenwerking met lokale sportvereningen.

 

[gss type=”slideshow” link=”file” size=”full” ids=”14659,14658,14660,14656,14662,14661,14657″]