Veel animo voor SportInstuif Velsen

Met de komst van ruim 180 kinderen naar Het Polderhuis in Velserbroek kan de gemeente Velsen donderdag terugkijken op een geslaagde SportInstuif.

De SportInstuif wordt tweejaarlijks georganiseerd om de jeugd kennis te laten maken met diverse sporten.Naast volleybal, turnen en dammen doen de kinderen onder meer mee met tennis, dansen en voetbal. Door deel te nemen aan verschillende sporten ontdekken kinderen welke tak van sport uiteindelijk het beste bij ze past.

Jordy van Zaanen is blij verrast met het aantal kinderen. Als combinatiefunctionaris is Van Zaanen verantwoordelijk voor de koppeling van scholen aan sportverenigingen in Velserbroek, Driehuis en Santpoort. “Het belangrijkste doel is dat we kinderen meer in beweging brengen”, benadrukt Van Zaanen. “Sporten is niet alleen leuk, maar ook gezond.”