De Waerden opent vernieuwde locatie

De Waerden opent vernieuwde locatie
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Afgelopen twee jaar heeft de verbouwing van het Boerlagehuis in IJmuiden plaatsgevonden. De locatie van stichting de Waerden, nu door onder de naam Burgermeester Rambonnetlaan, is vrijdag feestelijk geopend. De Waerden is een professionele dienstverlenende organisatie voor mensen met een beperking in Noord-Holland en zorgen ervoor dat mensen met een beperking kunnen wonen en werken op een manier die bij hen past.

Cliënten zijn tijdens de verbouwing verhuisd naar de locatie aan de Wijk aan Zeeërweg. Jet Vos, projectleider tijdens de verbouwing, stond altijd klaar voor vragen en bezoekmomenten. Nu na twee jaar weer terug in het nieuwe gebouw waren de bewoners uitbundig blij en voelden zij zich vanaf dag één helemaal thuis. Het gebouw is een stuk groter dan voorheen en beschikt over 18 studio’s, de gemeenschappelijke ruimtes zijn groot en licht. Er is goed rekening gehouden met de oudere cliënten: door kleurengebruik en figuren is het heel duidelijk op welke verdieping cliënten zich bevinden. Er zijn twee mooie terrassen aangelegd die in de zomer zullen veranderen in een gezellige tuin.

Zowel de bewoners als de verwanten zijn erg enthousiast over het nieuwe gebouw. Bewoners vinden het allemaal erg mooi en hebben veel mee mogen beslissen. Zo hebben zij hun eigen kamer mogen uitzoeken en zijn hier dan ook erg tevreden over. Zo slaapt de ene bewoner liever op de 1e verdieping zonder overlast, terwijl de ander hartstikke tevreden is op de begane grond met uitzicht op de tuin. Ze wonen erg lekker in locatie Burgermeester Rambonnetlaan en sommigen hebben veel goede ideeën voor de locatie, waar ook zeker rekening mee gehouden wordt.

Cliënt Monique en bestuurder Hetty knipte samen het openingslint door gevolgd door toespraken van cliënt Wim, teamleider Frits en bestuurder Hetty.

[gss type=”slideshow” ids=”13768,13770,13769,13774,13771,13775,13772,13773,13778,13777,13776,13779″]