Tjeerd Talsma op bezoek bij Tata Steel

Tjeerd Talsma op bezoek bij Tata Steel
TATA Steel

Gedeputeerde Tjeerd Talsma heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel, de bedrijfsschool van het staalbedrijf in Velsen-Noord. Hij liet zich daar door Mark Denys, directeur Technical van Tata Steel in IJmuiden, informeren over het onderwijs aan de Academy en de rol die deze speelt in de regio. Denys benadrukte het belang van het hebben van een eigen bedrijfsschool en lichtte toe dat Tata Steel ook voor medewerkers van andere bedrijven in de regio technische opleidingen verzorgt.

De Academy van Tata Steel maakt ook onderdeel uit van de Techniek Campus Techport, die als doel heeft om bedrijven en onderwijsinstellingen gezamenlijk te laten zorgen voor hoogwaardig technisch onderwijs in de regio. Tijdens het bezoek ging gedeputeerde Talsma ook in gesprek met leerlingen van de Academy.