Sloop 12-hoog Orionflat

Sloop 12-hoog Orionflat
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Het Woningbedrijf Velsen gaat in het voorjaar van 2017 een start gaan maken met de sloop van de 12-hoog Orionflat aan de Orionweg in IJmuiden. Het Woningbedrijf organiseert op dinsdag 12 januari een bijeenkomst over de voorgenomen sloop van de Orionflat (Orionweg 288 t/m 574). De inloopbijeenkomst vindt plaats in buurtcentrum De Dwarsligger aan de Planetenweg in IJmuiden.

Het doel van de bijeenkomst is de huidige huurders het voorlopig ontwerp te laten zien. Dit geldt voor de buitenkant en voor de plattegronden van de woningen. Ook krijgen de huidige huurders informatie over de herhuisvesting en kunnen zij direct een afspraak maken voor een huisbezoek waarin de woonwensen aan de orde komen en er tijd is voor persoonlijke vragen. Omwonenden die nieuwsgierig zijn naar het ontwerp zijn van harte welkom.

Nieuwbouw 94 appartementen
Het ontwerp voor de nieuwbouw bestaat uit drie op zich staande gebouwen van zes, acht en tien bouwlagen hoog. De gebouwen staan evenwijdig aan elkaar, maar verspringen wat betreft de voorgevellijn. De appartementen zijn toegankelijk via een centrale entree en lift(en) aan de Orionweg. In de twee hoogste gebouwen komen in totaal 73 sociale huurappartementen. In het laagste gebouw komen 21 koopappartementen. In totaal gaat het om 71 driekamer- en 23 vierkamer appartementen. Omstreeks eind 2016 neemt Woningbedrijf een besluit over de uitvoering van de sloop en de nieuwbouw.

Duurzaam
De appartementen zijn wat betreft woningisolatie en de technische installaties helemaal van deze tijd. Zonnepanelen, CO2-gestuurde ventilatie en warmterugwinning uit afgevoerd douchewater garanderen een minimale energielast voor de bewoners.

Parkeren
Er komen parkeerplaatsen tussen de gebouwen op het eigen terrein en in het openbare gebied aan de Orionweg. De parkeerplaatsen op eigen terrein worden aan het directe zicht onttrokken door een golvende pergola constructie. (Bron:Woningbedrijf Velsen)

[gss ids=”13614,13613,13612,13611,13648,13647,13616″]