Poortjes op station Santpoort-Zuid

Poortjes op station Santpoort-Zuid
Mauritsvink. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons

Sinds de invoering van toegangspoortjes op treinstations kopen 24.000 reizigers per dag toch liever een kaartje. Op stations waar de poortjes in gebruik zijn, wordt 2 procent meer kaartjes verkocht en neemt het aantal zwartrijders af, meldt de NS.

Reizigers voelen zich ook veiliger op stations met poortjes, stelt het bedrijf ter gelegenheid van de ingebruikname van het systeem op het vijftigste station. Er volgen nog 32 stations waar eveneens toegangspoortjes worden geplaatst. Per dag passeren nu 540.000 reizigers een toegangspoortje. Op die stations wordt een positief effect gemeten met minder zwartrijders en minder agressie in de trein.

In de provincie Noord-Holland worden de volgende stations voorzien van toegangspoortjes: Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Holendrecht, Nieuw-Vennep, Heiloo, Den Helder, Hoorn en Hoorn Kersenboogerd.