Voorbereidingen nieuwe zeesluis

Voorbereidingen nieuwe zeesluis

De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuw zeesluis zijn in volle gang. Zo Wordt er aan het sluiseiland een nieuwe loswal aangelegd. Deze is noodzakelijk om apparatuur en materiaal per schip aan te voeren. Veel wordt in Amsterdam voorbereid en hier aan land gebracht.Daarnaast is het Duikteam IJmond al verhuisd van de zoute kant naar de zoete kant op het sluiseiland en wordt volgend jaar het oude onderkomen gesloopt. Op de kop van het sluiseiland is een ponton bezig met grondboringen in het water om de bodemgesteldheid te onderzoeken. Zowel op de Noordersluis als de Middensluis is zeer gevoelige apparatuur op gesteld om trillingen als verschuivingen te meten. Trillingen worden met trillingsmeters gemeten en verschuivingen met geavanceerde GPS. Op de Noordersluis staan al 4 van deze opstellingen. Ook worden er al allerlei zaken weg gehaald zoals informatieborden en de uitzichttribune aan de Noordersluis