Eerste fase Lange Nieuwstraat gereed

Eerste fase Lange Nieuwstraat gereed
RTV Seaport / Ron Pichel

De eerste fase van de reconstructie van de Lange Nieuwstraat is bijna gereed. Vanaf zaterdag 19 december is het weer mogelijk om vanaf de rotonde bij het Gijzenveltplantsoen tot aan de Scheldestraat te rijden.

Wel is door geconstateerd dat na het aanbrengen van de asfaltdeklaag van de rijweg, deze niet voldoet aan de eisen die daaraan zijn gesteld. In overleg met de gemeente Velsen wordt deze asfaltdeklaag weer verwijderd en opnieuw aangebracht op een nog nader te bepalen tijdstip in 2016. Dit betekent dat de weg dan weer kort zal worden afgesloten.

Op maandag 4 januari 2016 start direct de 2e fase van het project. Dit ligt tussen de Scheldestraat en de hoek Marktplein/Merwedestraat. Het Markplein tot aan de Burgemeester Rambonetlaan behoort ook tot het werkgebied. Omwonenden van dit gebied ontvangen deze week een informatiebrief.