Brug over middensluis afgesloten

Brug over middensluis afgesloten

Rijkswaterstaat inspecteert periodiek alle bruggen en viaducten in Nederland. Bij de laatste inspectie van de bruggen op het sluizencomplex in IJmuiden is geconstateerd dat de brug over de middensluis aan de zeezijde onverwacht in slechte staat is. De brug is met directe ingang afgesloten voor al het verkeer. Op korte termijn start een onderzoek hoe de brug gerepareerd kan worden.

Naar verwachting is de schade aan de brug ontstaan doordat er te zwaar verkeer over de bruggen rijdt. Als gevolg van de overbelasting zijn er scheuren ontstaan in de tuien van de brug en zijn de wielstellen onder de brug beschadigd. Uit oogpunt van veiligheid is besloten de brug af te sluiten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat gaat de brug op korte termijn repareren. Naar verwachting duurt reparatie enkele maanden.