Interview: Wereldkampioen jiu jitsu

Jiu jitsu-wereldkampioen Melvin Schol (24) start met een nieuwe sport: Mixed Martial Arts. De Velserbroeker stelt doelen die hij per se wil halen.
Hij schrapte jiu jitsu, maar pakte een jaar geleden de draad weer op. Na diverse zeges (NK, zilver op het EK) hoefde Melvin nog maar één toernooi te doen voor het WK. Dit viel gelijk met het NK-judo, waar hij voor koos en won. Omdat Oranje slecht presteerde mocht hij alsnog opdraven. Eerst versloeg hij de Europees kampioen, pakte de wereldtitel en ontving felicitaties van de koning.
Melvin vindt jiu jitsu een completere sport. De World Combat Games, soort Olympische Spelen voor niet-olympische sporten, zijn nu zijn doel. ‘Alleen de top zes plaatst zich, ik sta daar nu in. Ik moet dat wel tot 2017 volhouden.’
Melvin studeert, runt z’n bedrijf Training, Lifestyle en Voeding en start met een nieuwe sport. ‘Velen denken dat ik het niet kan, voor mij een reden om het tegendeel te bewijzen.’