Innovatie door kinderen bij TATA

De Raad van Kinderen van Tata Steel heeft dinsdagmiddag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel in IJmuiden. Onder begeleiding van prinses Laurentien presenteerden de kinderen ideeën om als staalbedrijf het beste tot innovaties te kunnen komen. Ze gaven daarbij nadrukkelijk aan hoe belangrijk het is om goede ideeën met de buitenwereld te delen, zodat ook elders verbeteringen kunnen worden gerealiseerd. De Raad van Kinderen bestaat uit leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Tata Steel vindt net als deze stichting dat het belangrijk is kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom betrekt Tata Steel kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf bij het bedenken van ideeën.