Santpoort in teken van Sinterklaas

Santpoort in teken van Sinterklaas
Foto: RTV Seaport / Els Anker

“Pap, kijk!” De 7-jarige Fleur Wessels trekt haar vader aan zijn jas. Ze wipt ongeduldig van de ene voet naar de andere, maar zenuwachtig voor Sinterklaas is ze niet. “Nee hoor, ik hoef nergens bang voor te zijn. Ik heb dit jaar heel erg mijn best gedaan,” glimlacht ze.

De intocht van Sinterklaas in Santpoort-Noord heeft zaterdagmiddag veel publiek getrokken. De goedheiligman startte de tocht in de Burgemeester Enschedélaan. Onder begeleiding van muziekvereniging Soli trok de stoet via de Hoofdstraat naar het Broekbergerplein.

Op het plein werden Sinterklaas en zijn zwarte pieten enthousiast onthaald door leerlingen van de Bosbeekschool. De scholieren zongen samen met Erna Heijnis ‘Pipapepernoot’ op het podium. Kinderen konden dansen met DJ Piet terwijl ouders genoten van warme chocolademelk. “De kou in Nederland ben ik niet gewend, maar het warme ontvangst maakt alles goed”, aldus de goedheiligman. Sinterklaas beloofde ook dit jaar weer zoveel mogelijk scholen en kinderen te bezoeken.

Tijdens de intocht werd ook de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekendgemaakt. De 10-jarige Amy uit Haarlem bemachtigde de derde plaats, Lotte Buining (6) uit Santpoort veroverde een tweede plek en de 3-jarige Mark ging er vandoor met de eerste prijs.

De intocht van Sinterklaas werd verzorgd door ondernemersvereniging Puur Santpoort.