Samenwerking bedrijven en onderwijs

Samenwerking bedrijven en onderwijs
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

“Steeds meer bedrijven, kennisinstellingen en onderwijspartijen werken samen om de innovatiekracht van de maakindustrie en het technisch onderwijs te versterken. De manier waarop dit wordt aangepakt heeft al heel wat mooie resultaten opgeleverd”, zegt Jan Boudesteijn van Techport.
In de regio Amsterdam en de IJmond zorgen samenwerkende bedrijven en onderwijsinstellingen voor sterk technisch onderwijs, meldt Boudesteijn. ”De focus ligt op meer en betere vakkrachten nu en in de toekomst, passend bij de vraag vanuit het regionale bedrijfsleven: de maakindustrie, onderhoud, energie en offshore.”

Op 25 november laat hij in IJmuiden zien wat Techport het afgelopen jaar heeft bereikt. ”Wij nemen belangstellenden volgende week woensdag mee in onze toekomstplannen. Dat doen we tijdens de Jet-Net Careerday van 25 november. Het begint om 15:30 uur en het duurt tot 18:15 uur. De jaarafsluiting vindt plaats van 16:30 tot 17:15 uur, maar er is meer. De Jet-Net Careerday is een evenement waar 1600 jongeren uit 4 havo en 5 vwo kennismaken met technologie in workshops van Nederlandse multinationals en hightech bedrijven uit de IJmond.”

Een ideale mogelijkheid volgens Boudesteijn om te zien hoe jongeren zich oriënteren op een technisch beroep, en een mogelijkheid om te netwerken met technologische bedrijven actief in het Jet-Net netwerk. Het programma start met Jet-Net Workshops van 15:30 tot 16:00 uur. Daar kan men zelf ervaren hoe jongeren op interactieve wijze met boeiende technologieën en technieken in aanraking komen. Om 16:00 uur is de inloop voor een ‘Bedrijvenborrel’ waar men kan netwerken met multinationals uit het Jet-Net netwerk.

Om 16:30 uur start de jaarafsluiting. Luisteren naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en overheidsbeleid kan vanaf 16:55 uur om aansluitend alle tijd te besteden om elkaar te ontmoeten en te spreken. Deelname is gratis. Het evenement heeft plaats in de Felison Cruise Terminal bij de IJmond haven in Velsen. (locatie voor de routeplanner is: Volendamkade 1, IJmuiden)