Promotie Evenement Techniek dagen

Promotie Evenement Techniek dagen
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Om kinderen enthousiast te maken voor de techniek, organiseert het bedrijfsleven elk jaar het Promotie Evenement Techniek (PET). Vanuit de hele IJmond komen leerlingen van groep 8 donderdag en vrijdag dagen naar de Felison Cruise Terminal in IJmuiden om met de leuke en interessante aspecten van de techniek kennis te maken.

Het Promotie Evenement Techniek in de IJmond (PET) vind voor de negende keer plaats onder de vlag van Techport en samen met de verschillende opleiders, bedrijven uit de regio, belangenorganisaties als techniektalent.nu en Jet-Net laten ze de kinderen op een praktische en educatieve manier kennis maken met techniek.

Autobedrijf Stormvogels, Tata Steel, ANWB Wegenwacht, Rode Kruis maar ook de bedrijven in Bouwmensen Kennemerland en Installatiewerk Noord-Holland laten scholieren van de basisschool kennis maken met de opleidingsmogelijkheden binnen een technisch profiel. Ook wordt een beeld gegeven bij de mogelijkheden binnen de techniek en bedrijven in de regio waar ze later voor zouden kunnen gaan werken. De kinderen steken zelf de handen uit de mouwen en gaan door middel van verschillende activiteiten aan de slag met het maken van technische constructies. Het maken van ballonauto’s, flipperkasten en lichtbollen hoort hier allemaal bij. Maar ook leren de kinderen hoe je een wiel verwisselt, hoe een accu getest kan worden en een elektrische schakeling aangesloten moet worden. Daarnaast kunnen ze een kijkje nemen op een opleidingsschip en zijn er technische hoogstandjes als elektrische ligfietsen, draaibanken, robots en 3D printers.

[gss type=”slideshow” ids=”12711,12713,12710,12718,12717,12715,12714,12712,12716″]