Stille tocht voor ‘Parijs’ vanavond live

Stille tocht voor ‘Parijs’ vanavond live
RTV NH

Mediapartner RTV NH doet vanavond live verslag van de stille tocht in IJmuiden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag.

De tocht begint om 19.00 uur bij het Zeewijkplein in IJmuiden-Zeewijk en eindigt rond 19.40 uur op Plein 1945. Er is expres voor dit plein gekozen, omdat hier ook altijd de Dodenherdenking wordt gehouden.

Initiatiefnemer van de stille tocht is IJmuidenaar Chris van Beusekom. Toen hij het nieuws over de aanslagen in de Franse hoofdstad hoorde, liepen de rillingen over zijn rug: “Ik ben zo vaak in Parijs geweest, dan moet je hier toch niet aan denken.” Van Beusekom besloot een oproep voor een stille tocht te plaatsen.

De IJmuidenaar vraagt alle deelnemers aan de tocht om kaarsjes en bloemen in de Franse driekleur mee te nemen. Hij verwacht dat er ongeveer honderd mensen mee zullen lopen.

De stille tocht wordt vanaf 19.00 uur live uitgezonden op RTVNH.nl. Kijk hieronder live mee.