Stille tocht in IJmuiden voor Parijs

Stille tocht in IJmuiden voor Parijs
Foto: Flickr Skeeze

Overal ter wereld wordt er massaal steun betuigd aan Frankrijk na de aanslagen in Parijs. Ook Velsen staat stil bij de slachtoffers.

Chris van Beusekom riep via de Facebookpagina ‘Je bent IJmuidenaar als…’ op om vanavond een stille tocht te lopen voor de slachtoffers in Parijs. “We moeten de Fransen een hart onder de riem steken”, aldus Chris over het initiatief. “Op veel plaatsen in het land worden er herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd, daar hoort Velsen ook bij.”

De oproep wordt positief ontvangen op Facebook. Veel mensen spreken van een ‘mooi gebaar’. De stille tocht begint vanavond om 19.00 uur bij het Zeewijkplein in IJmuiden en eindigt via de Kubamoskee en de Kennemerlaan op Plein 1945.

Chris nodigt alle deelnemers uit om bloemen en kaarsen mee te brengen in de nationale kleuren van Frankrijk.