Velsen rouwt om ‘Parijs’

Velsen rouwt om ‘Parijs’
RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Zo’n vijftig mensen hebben vanavond deelgenomen aan de stille tocht in IJmuiden. De tocht, georganiseerd door Chris van Beusekom, is een eerbetoon aan de slachtoffers in Parijs. Ook waarnemend burgemeester Amy Koopmanschap liep mee.

“Ondanks dat het aantal mensen tegenvalt, heb ik een goed gevoel dat ik ben gegaan”, schrijft Myra Holshuijsen op de Facebookpagina ‘Je bent IJmuidenaar als…‘. Ook spreken diverse mensen hun lof uit over het aantal jongeren onder de deelnemers.

De stoet vertrok vanaf het Zeewijkplein naar de Kennemerlaan. Bij het monument op Plein 1945, het eindpunt van de route, staken mensen kaarsen aan en legden bloemen neer. Sommige aanwezigen gaven gehoor aan de oproep van Van Beusekom om bloemen en kaarsen in de kleuren van de Franse vlag mee te brengen.

[gss gallery type=”slideshow” ids=”12618,12617,12619,12616″]