Omroepen IJmond tekenen overeenkomst

Omroepen IJmond tekenen overeenkomst

In de radiostudio’s van Heemskerk FM zal zaterdag 26 september een samenwerkingsovereenkomst worden getekend tussen Radio Beverwijk, Heemskerk FM en RTV Seaport. In totaal bedienen de drie omroepen meer dan 160.000 inwoners in de IJmond.

Hoewel er al lang op verschillende vlakken wordt samengewerkt, zal de intentieovereenkomst voornamelijk gaan over het uitwisselen van content, gezamenlijke inkoop van onder meer apparatuur en het verwerven van nieuws.

Het streven is ook om tot een IJmond-redactie te komen, waarin al het nieuws in de regio kan worden gecentraliseerd en gecoördineerd. De drie besturen van de omroepen zijn verheugd dat nu óók de regionale omroepen een structurele basis hebben gevonden voor een vooral praktische samenwerking.