Donatiepunt voor spullen vluchtelingen

Donatiepunt voor spullen vluchtelingen
Flickr.com / Harry NL

Het Rode Kruis in Velsen is druk bezig met de voorbereidingen voor een verzamelpunt in de gemeente. Hier kunnen mensen spullen doneren voor vluchtelingen.

In de IJmuider Courant zegt Nico van Roden, bestuurslid noodhulp van Rode Kruis Velsen, graag zo’n punt te willen in Velsen. “De vluchtelingenproblematiek leeft hier erg. Op dit moment is er in Velsen nog geen sprake van noodhulp, maar de goederen gaan tot dan naar de Koepel in Haarlem of andere locaties.”

Volgens het Rode Kruis is er voornamelijk behoefte aan spullen voor mannen, zoals kleding, schoenen of toiletartikelen. “De meesten komen aan in de kleding waarin ze gevlucht zijn, ze willen graag wat schoons aan”, aldus Van Roden. “Eventueel ondergoed moet nieuw zijn, zelf doe je ook geen onderbroek van een ander aan.”