IJmuidense zuiplap twee keer gepakt

IJmuidense zuiplap twee keer gepakt

Een hardleerse man uit IJmuiden, die eerder werd aangehouden omdat hij onder invloed was, reed niet veel later opnieuw rond. Hij blies bijna zes keer de voor hem toegestane maximum. De politie heeft zijn auto in beslag genomen.

Dat schrijft nieuwspartner RTV NH.De 27-jarige man weigerde bij zijn eerste aanhouding, op de A9 onder Badhoevedorp, mee te werken aan een ademanalyse en dat is een misdrijf.

Daarnaast bleek de man al eerder onder invloed te hebben gereden en had hij geen rijbewijs. Vrienden kwamen de IJmuidenaar ophalen, want zelf de auto instappen mocht niet.

Verrassend genoeg zag een politiepatrouille in Velsen-Zuid korte tijd later de auto toch weer rijden. En ja hoor, de eerder aangehouden man zat opnieuw achter het stuur. Weer werd hij meegenomen naar het bureau, maar dit keer werd zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.