‘Ontuchtzaak’ bij hockeyclub Driehuis

‘Ontuchtzaak’ bij hockeyclub Driehuis
KHC Strawberries

Een trainer van de Velsense hockeyclub K.H.C. Strawberries heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht tegen spelers. Volgens De Telegraaf maakte de trainer – 50 jaar en geboren Velsenaar – zich rond 1995 en in 2013 schuldig aan ‘onzedelijk gedrag’.

De man werd in 1995 op non-actief gezet, maar kon later weer aan het werk. In 2013 ging het in Driehuis opnieuw mis toen G. zich – volgens de Telegraaf – ’grensoverschrijdend’ (onder andere vermeend filmen van jongens in de kleedkamer) gedraagt.

Onderzoek
In een reactie laat de hockeybond KNHB weten de zaak te onderzoeken. “De KNHB heeft in maart 2014 van de voorzitter van KHC Strafberries te Driehuis een melding ontvangen met betrekking tot ongewenst gedrag van een hockeytainer/coach van deze hockeyclub jegens meerdere spelers.”

Een speciale commissie moet binnenkort een advies geven aan de hockeybond. Omdat de man geen lid is van de hockeybond, kan de tuchtcommissie geen uitspraak doen tegen de trainer.

De KNHB benadrukt dat er geen meldingen na 1996 tot aan de melding van 2013 zijn binnengekomen.

Festiviteiten afgelast
Strawberries bestaat dit jaar 85 jaar. Om dat te vieren stond zaterdag een lustrumreceptie op de agenda, maar die gaat niet meer door. “In verband met de berichtgeving in de media over een voormalige trainer van Strawberries, hebben wij besloten de lustrumreceptie voor genodigden op zaterdag 1 november af te gelasten.”

Alle leden van de Velsense ze hockeyclub zijn inmiddels per email over de trainer geïnformeerd, zo laat voorzitter Friso Huizinga weten op de website van Strawberries.