Anti-inbraakteams naar IJmuiden-Noord

Anti-inbraakteams naar IJmuiden-Noord
BUURTAUTO STOP WONINGINBRAKEN NOORD-HOLLAND

Speciale preventieteams gaan inwoners van IJmuiden-Noord voorlichting geven over het beter beveiligen van hun woning. In de wijk wordt relatief veel ingebroken.

De preventieadviseurs zijn herkenbaar aan hun rode hesjes met speciaal logo en verkopen geen materialen of diensten om de kans op inbraak te verkleinen. Ze hebben een opdrachtbrief van de gemeente bij zich en gaan ook niet de woningen binnen, belooft de gemeente. Daarnaast geven de preventieadviseurs uitleg over hoe mensen verdachte situaties kunnen herkennen en melden.

Velserbroek
Vanaf 22 september zijn de preventieteams een week aanwezig in een aantal straten in IJmuiden-Noord. Deze straten zijn geselecteerd aan de hand van politiegegevens. Alle bewoners van deze straten ontvangen een brief van de gemeente waarin het bezoek wordt aangekondigd. Tot het einde van dit jaar zullen er nog acties uitgevoerd worden in IJmuiden-Zuid en Velserbroek.