Politie: steekpartij was beroving

Politie: steekpartij was beroving
Google Maps

De politie denkt dat de steekpartij in de Linnaeusstraat een beroving was. Gisteravond raakte bij de steekpartij een 28-jarige man uit IJmuiden gewond aan zijn been.

Dat heeft de politie bekend gemaakt. Door één van de twee verdachten werd het slachtoffer op straat plotseling bij zijn schouder gegrepen. Het slachtoffer reageerde daarop door deze man een klap te geven.

Er ontstond een woordenwisseling. De andere man trok het slachtoffer vervolgens naar de grond en voelde twee klappen op zijn bovenbeen. Vervolgens zijn beide verdachten gevlucht.

Signalement
Eén man rende in de richting van de Cepheusstraat en de andere in de richting van het Moerbergplantsoen. Toen het slachtoffer de achtervolging wilde inzetten, kwam hij er achter dat hij twee keer in zijn bovenbeen was gestoken.

Van de twee mannen is een beperkt signalement. Eén man droeg een bril, had een groen shirt en een zwartkleurige jas aan. Beide mannen hadden een donkere huidskleur. Mensen die tips hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in IJmuiden.