“Sail 2015 op losse schroeven”

“Sail 2015 op losse schroeven”
Sail 2015 Promotie

Er dreigt een grote financiële strop voor Sail 2015. Een voormalig bestuurslid van het zeilevenement waarschuwt daarvoor in een brief aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Nieuwspartner RTVNH meldt dat De Telegraaf documenten in handen heeft, waaruit blijkt dat er miljoenen aan extra subsidie nodig zijn om het evenement financieel rond te krijgen. Omdat de gemeente eerder liet weten dat er geen extra geld meer komt, dreigt het zeilfeest op losse schroeven komen te staan.

Betreuren
In de brandbrief aan de burgemeester staat dat de organisatie achterloopt met het binnenhalen van inkomsten, terwijl er al wel veel geld wordt uitgegeven.

In een reactie zegt de Sail-organisatie de brief te betreuren. “Het is een verzameling van halve en hele onwaarheden. De huidige organisatie ligt voor op schema en zijn de kosten beduidend lager dan bij de vorige editie.”

Elke vijf jaar varen tijdens Sail honderden schepen vanaf IJmuiden naar Amsterdam. De dagen daarna zijn in Amsterdam tientallen activiteiten.