AntiKraakBieb presenteert foto’s en verhalen over Vroeger in Velsen Noord

AntiKraakBieb presenteert foto’s en verhalen over Vroeger in Velsen Noord
De Anti-Kraak Bieb

Voor het tentoonstellingsproject Vroeger in Velsen Noord zocht de AntiKraakBieb naar persoonlijke verhalen uit Velsen Noord. Uit heel Noord-Holland stuurden mensen foto’s en verhalen op over hun herinneringen aan Velsen Noord. De verhalen zijn in juli te bezichtigen in de AntiKraakBieb. Ookis er tijdens het Dorpsfeest op zondag 22 juni 10:30 een reünie voor iedereen die in Velsen Noord woont of gewoond heeft.

Vroeger in Velsen Noord is een tentoonstelling die online en in de AntiKraakBieb te zien is. Het zijn persoonlijke verhalen over de speeltuin, een trouwdag of over hangen met je vrienden in een schuurtje. In de AntiKraakBieb zijn veel foto’s te zien van hoe Velsen Noord er vroeger uitzag, en er worden een paar bijzondere verhalen uit Velsen Noord verteld: over Opa Hekman die 2,5 miljoen kilo kranten ophaalde voor goede doelen en over de man die een boot in zijn huis bouwde.
De AntiKraakBieb zal hier ook aandacht aan besteden op onze facebookpagina en voor nog meer Vroeger in Velsen Noord kun je kijken op de facebookpagina ‘Je bent Velsen Noorder als….’

De AntiKraakBieb is geen gewone bibliotheek, maar een totaal nieuw, lowcost en duurzaam concept. Om mee te doen met de AntiKraakBieb hoef je geen lid te zijn, een boek brengen is een boek halen. Als je wel lid bent van de bibliotheek kun je er ook boeken reserveren, ophalen en inleveren. Ook kan je in de catalogus zoeken of een e-reader lenen. We horen graag wat je ervan vindt via onze facebookpagina.

De AntiKraakBieb is gratis dankzij de samenwerking van de Bibliotheek Velsen, IJmond Werkt! en Velison Wonen. Heb jij ook een idee of wil je vrijwilliger worden? Laat het ons weten via info@antikraakbieb.nl of bel tijdens de openingstijden naar 06-47185678. Wij zijn open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.