Drukte bij IJmuidensche Vischmarkt

Drukte bij IJmuidensche Vischmarkt
Foto: RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Plein 1945 was zondag 15 juni het podium voor de tweede editie van de ‘IJmuidensche Vischmarkt’.

Diverse lokale ondernemers werkte mee aan deze vismarkt om de bezoekers te laten genieten en informeren over de vele soorten verse vis. Op verschillende kramen werden de vele vissoorten getoond die gevangen worden in de Noordzee, en voor de liefhebbers was deze verse vis ook te koop om thuis te bereiden. Er werd verse vis ter plaatse voor de bezoekers bereid en gefileerd, met tips voor thuis. Er kon gekozen worden voor een bereiding op de grillplaat, bakken in roomboter of op de barbecue. Of een lekker portie kibbeling, of lekkerbek.

Ook werd er een demonstratie visroken op ambachtelijke wijze getoond. Natuurlijk was er ook aan muziek gedacht, zeemansliederen en Amsterdamse meezingers werden live gezongen.

Deze slideshow vereist JavaScript.