Watervrienden IJmuiden reikt 53 zwemdiploma’s uit

Watervrienden IJmuiden reikt 53 zwemdiploma’s uit
Foto: Watervrienden IJmuiden / Laura van der Ham

Het was groot feest op 12 juni in Zwembad de Heerenduinen. 53 leszwemmers van de Watervrienden IJmuiden sloten het zwemseizoen af door hun zwemdiploma te halen. Maar zij waren niet de enige die met applaus werden ontvangen, want Juf Annelies en Meester John werden eveneens geroemd voor het behalen van hun lesgeversdiploma.

In totaal haalden 22 kinderen hun A-diploma: Emirhan Kat, Sander Bok, Samet Yücesan, Jasmijn van Bruggen, Tristan Bos, Joël de Vries, Riley Hijstek, Lisette Marise Zorn, Sabine van Eldik, Joey Dekker, Donny Dekker, Bridget Hermans, Yazz Quist, Devin Weisz, Megan Telleman, Femke Bleijendaal, Vince Boon, Mara Kruisselbrink, Nanou de Jong, Jessy van der Vis, Nikita Freese, Ceylan Özcan. Op één na gaan alle kinderen door voor het B-diploma.

Voor het B-diploma zwommen 24 kinderen af: Jeroen Rook, Sanne Zwitser, Lucas Wigchert, Luuk van Rooijen, Rea Abrahamse, Thomas Klaver, Elise Bokhorst, Tim Dijk, Rick Hall, Jordan Stoker, Jalda Mohamedi, Secil Kat, Daisy Laadstra, Amanda Karemaker, Indy Kok, Larissa Zandvliet, David Koster, Bodhie van Overmeeren, Julia Heeremans, Michio van der Plas, Merel van het Kaar, Damarae Simson, Megan Borgart, Unique Divendal.

Helaas gaan er van deze groep maar drie kinderen door voor het C-diploma. Jammer, aldus lesgever Inge Jonker. “De meeste kinderen kunnen namelijk binnen enkele maanden al afzwemmen voor hun C-diploma”. De zeven C-afzwemmers deden dat in gemiddeld vier maanden. Een goede prestatie voor Norah Brouwers, Alba Jonckbloedt, Arwen Keijzers, Zekeriya Özcan, Daantje van Meegen, Katja Heyselaar en Sarah Koster. Vijf van hen gaan door voor het wedstrijdbrevet. En voor diegenen die alsnog hun C-diploma willen halen, er is voldoende plaats bij WVIJ.