Inschrijvingen woningverdeelsysteem vallen tegen

Inschrijvingen woningverdeelsysteem vallen tegen

Het aantal herinschrijvers voor het nieuwe woningverdeelsysteem is ver beneden verwachting. Dat meldt Woningbedrijf Velsen.

“Dat kan omdat ze niet meer ingeschreven willen staan,” schrijft de corporatie. “Of omdat de brieven die wij hen gestuurd hebben op de een of andere manier niet aan zijn gekomen.”

Van de 13.000 mensen die op het oude systeem zaten aangesloten, hebben slechts 3750 zich gemeld voor het nieuwe systeem. Bijna tienduizend mensen hebben nog niets laten weten. Woningzoekenden kunnen zich nog tot 6 aprilherinschrijven zonder extra kosten en met behoud van de oude inschrijfdatum. Na 6 april vervallen deze rechten.

“Dus voor iedereen die denkt dat hij ingeschreven heeft gestaan, geen brief heeft ontvangen, maar wel gebruik wil maken van de overgangsregeling raden wij aan contact op te nemen met Woningbedrijf Velsen, Velison Wonen of Brederode Wonen. ”