TATA: ‘Hoge staalprijzen medebepalend salaris werknemers’

TATA: ‘Hoge staalprijzen medebepalend salaris werknemers’
Flickr.com/Wattman (Museum van mijn 20e eeuw)

Tata Steel ontkent niet dat de gestegen staalprijzen de salarisverhoging van werknemers bij Tata Steel belemmeren. “Gestegen staalprijzen maken deel uit van de context waarin de salarisonderhandelingen plaatsvinden,” aldus woordvoerder Mons van TATA Steel.

Volgens Aad in ‘t Veld, bestuurder bij FNV Bondgenoten, zijn de grondstofprijzen voor staal juist stabiel gebleven. Hij begrijpt dus de verklaring van TATA Steel niet goed. “Dit was al bekend, dus ik begrijp niet dat dit nu opeens een rol moet spelen,” aldus In ‘t Veld.

Vandaag heeft Tata Steel de gesprekken met de vakbond afgebroken. De onderhandelingen worden op 9 februari hervat.