BAM: ‘donderdag zouden we groot deel stadhuis opleveren’

BAM: ‘donderdag zouden we groot deel stadhuis opleveren’
Stadhuis met BAM. Foto: RTV Seaport/Jelle Dijkstra

Aannemer BAM zou aanstaande donderdag een groot gedeelte van het Velsense stadhuis opleveren. Dat zegt een woordvoerder van het bouwbedrijf tegen RTV Seaport.

Gisteren beëindigde de gemeente Velsen het contract met de aannemer vanwege ‘onacceptabele uitloop van de werkzaamheden’. BAM zegt echter ‘gewoon’ op tijd te zijn. “Donderdag zouden wij volgens afspraak drie van de vier delen van het stadhuis opleveren,” vertelt de BAM-woordvoerder. “We zijn verbijsterd dat de gemeente Velsen zo kort voor het opleveren het contract opzegt. Wij zien daar geen grond voor.”

De gemeente zegt echter dat na de zoveelste vertraging de maat vol was. “Contractueel is met BAM afgesproken dat de oplevering 29 november 2013 zou plaatsvinden,” schrijft een woordvoerder van de gemeente. “Deze datum is niet gehaald. Vervolgens is de opleverdatum meerdere keren verzet. Afgelopen vrijdag ontvingen we bericht van BAM waar wederom vertraging werd aangegeven. Hierdoor zou de oplevering nog verder naar achteren zou schuiven waardoor de terugverhuizing in het geding zou komen.”

De woordvoerder van BAM erkent dat de werkzaamheden zijn uitgelopen, maar zegt dat de tweede deadline gewoon gehaald zou worden. “Er was meer asbest gevonden, dat leidde tot extra werkzaamheden dan de planning. De complete oplevering was vervolgens in week 9.” De woordvoerder zegt dat BAM zich beraadt op (juridische) stappen. “Maar we staan uiteraard open om het gesprek met de gemeente aan te gaan.”