Tata Steel IJmuiden loopt weg bij cao-onderhandelingen

Tata Steel IJmuiden loopt weg bij cao-onderhandelingen

Tata Steel IJmuiden is vandaag weggelopen bij de cao-onderhandelingen met FNV bondgenoten.  “Onze werkgever gedraagt zich als een klein kind dat wegloopt van tafel,” laat een woordvoerder van de vakbond weten.

Voor de werknemers van Tata Steel wil de vakbond een salarisverhoging van 3% en meer arbeidsplaatsen voor Wajongers. Ook wil zij de lage jeugdlonen afschaffen. “Waarom zou iemand die net van school komt minder moeten verdienen, om het simpele feit dat hij 18 is in plaats van 21? Het moet gaan om iemands werkervaring.”  Ook wil de vakbond een diplomatoeslag van 200 euro voor leerlingen die hun diploma behalen.

Bij Tata Steel werken ongeveer  9000 mensen. De volgende onderhandelingsdatum is gepland op 12 februari.