IJmuidense snowboardster bijna zeker van Olympische Spelen

IJmuidense snowboardster bijna zeker van Olympische Spelen
NOS

Snowboardster en IJmuidenaar Charlotte van Gils hoort morgen of ze zeker is van een ticket naar de Olympische winterspelen in Sotsji. Dat meldt de NOS.

Van Gils voldeed in een wereldbekerwedstrijd in Stoneham  (Canada) aan de eis voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ze eindigde in de halve finale als derde, goed voor een zevende plaats in het algemeen klassement. De eis van NOC*NSF voor olympische kwalificatie is een topacht-notering.

Ondanks het goede resultaat in Stoneham is Van Gils nog niet honderd procent zeker van deelname in Sotsji. Nog onduidelijk is namelijk hoeveel startplaatsen Nederland toebedeeld zal krijgen tijdens de Winterspelen. Dat aantal is afhankelijk van de wereldbeker-ranglijst die maandag bekend wordt gemaakt.

Indien Nederland één startplaats heeft, dan zal die worden ingenomen door Cheryl Maas. Krijgt Nederland twee startplekken dan is de weg naar Sotsji ook vrij voor Charlotte van Gils.

NOS
Beeld: NOS.nl