Man gevallen tussen betonblokken pier

Man gevallen tussen betonblokken pier
Foto: IJRB / Ko van Leeuwen

De brandweer en de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) hebben zaterdagochtend met een ladderwagen een man gered die vast zat tussen de betonblokken van de Noordpier in IJmuiden. De man, die was uitgegleden en zichzelf niet meer kon bevrijden, was niet gewond en kon zelf 112 bellen.

Omdat er op dat moment bij de IJRB een EHBO-herhalingsles bezig was, kon de IJRB direct met twee boten uitrukken. Het eerste vaartuig heeft een zoekslag langs de Noordpier gemaakt om de persoon te lokaliseren. De bemanning van de tweede boot heeft het hek op de Noordpier geopend om de brandweer en de politie door te laten.

De man is vervolgens door de ladderwagen van de brandweer omhoog getakeld en weer op de pier gezet.

Foto: IJRB / Ko van Leeuwen)
Archieffoto: IJRB / Ko van Leeuwen