Aantal cruises IJmuiden nemen fors toe

Aantal cruises IJmuiden nemen fors toe

Het aantal cruises vanaf IJmuiden en Amsterdam zal in 2014 fors stijgen. Waar in 2010 nog 110 cruiseschepen aanlegden bij Felison Cruise Terminal of de Amsterdam Passenger Terminal, zullen dat er in 2014 bijna 200 zijn.

Dat valt te lezen op de website van EenVandaag. De stijging zou te maken hebben met de prijsdaling van de cruises. Vroeger was een cruise een grote luxe, maar tegenwoordig kun je al voor minder dan 800 euro het ruime sop kiezen.

Passenger Terminal Amsterdam (PTA) zegt tegenover EenVandaag dat ze overweegt een tweede cruise terminal te opnemen in de buurt van de Coentunnel in Amsterdam. Groot probleem is echter de grote sluis in IJmuiden. Deze is op dit moment nog te klein voor de cruisejoekels die Amsterdam wil aantrekken.

Eerder liet de IJmuidense cruiseterminaluitbater KVSA al weten in 2015 een derde terminal in IJmuiden (na de Felison Terminal en de Felison Cruise Terminal) te willen bouwen.