Operakoor Bel Canto toont hoogtepunten met zomerconcert

Operakoor Bel Canto toont hoogtepunten met zomerconcert
Foto van opera Nabucco 2023

Deze zaterdag 13 juli voert operakoor Bel Canto een uniek zomerconcert op in de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Toegang is gratis, dus bezoekers kunnen hierdoor op een laagdrempelige manier kennismaken met de prachtige operastukken van Bel Canto.

Het zomerconcert is al jaren een traditie. Het operakoor voert normaliter eens in de twee jaar een volledig aangeklede opera uit met decors en kostuums. Het zomerconcert is een lichtere variant waarbij er stukken worden opgevoerd van verschillende opera’s. Dit jaar staan er twee solisten op het podium, samen met een koor van zo’n 30 personen.

Hoogtepunten
Deze zaterdag komen er stukken voorbij uit L’Elisir d’amore wat het koor in maart 2024 in de Stadsschouwburg opvoerde en van Nabucco uit 2023. De hoogtepunten van deze stukken worden zaterdag nog eens vertoond, samen met andere iconische operastukken zoals het Slavenkoor.

Het zomerconcert vormt hiermee een unieke manier om laagdrempelig kennis te maken met opera en Bel Canto!

Praktisch
Inloop is vanaf 19.30 uur en het concert start om 20.00 uur. Rond 21.30 uur zal het afgelopen zijn. Er is geen pauze tussendoor, maar men kan na de opera nog nagenieten van een drankje.