Ontdek de poëzie van Velsen

Ontdek de poëzie van Velsen

De poëzie van Velsen ontdekken? Dat kan tijdens de poëzie op pedalen. Zaterdag 6 juli kunt u meedoen aan deze culturele, historische fietsronde met een mix van poëzie. Tijdens deze rit van ander halfuur komt u langs alle memorabele plekken uit het heden en verleden in Velsen, en wordt er uiteraard live een bijpassend gedicht verteld.

Denk bijvoorbeeld aan een plek waar vroeger veel kersenbomen stonden. Hier is Velsen om bekend. De dichters die de fietstocht begeleiden vertellen hier dan wat over. Maar ook langs de sluizen hebben de dichters wat moois te vertellen en zo krijg je ook een idee van hoe Velsen er vroeger uitzag!

De eerste fietstocht is op zaterdag om elf uur. Kunt u geen partij zijn in de ochtend? Dat is geen probleem, want om twee uur start de tweede fietstocht. U eindigt bij de doopsgezinde kerk aan de helmstraat. Er vindt een voordracht plaats en kunt u na genieten met een heerlijk drankje en een versnapering.

De deelname is gratis. Tijd om de fiets uit te schuur te halen en gas erop!  Er zijn nog maar een aantal plekken, dus geef u snel op via: gavelsen@hotmail.com

Meer informatie over deze activiteit in onderstaande video, gemaakt door Monique Elsing