Vernieuwd Telstar krijgt vorm

Vernieuwd Telstar krijgt vorm
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Na Thomas Oude Kotte en Jay Kruiver ( Roda JC) raakte Telstar recentelijk weer een speler kwijt want de talentvolle 21-jarige Tim van der Loo verruilt Telstar voor eredivisionist R.K.C. Van de Loo, hij debuteerde afgelopen seizoen in de hoofdmacht, is een product uit de jeugdafdeling en laat zien dat Telstar op het gebied van talentontwikkeling ook stappen zet. Toch opnieuw een aderlating voor de nieuwe hoofdtrainer Anthony Correia.

Aanwinsten uit de 2e divisie

Aanwinsten zijn er ook. Vijf in getal en zij hebben één ding gemeen. Ze zijn gerekruteerd uit de 2e divisie die Correia natuurlijk als geen ander kent. Guus Offerhaus en Tyrone Owusu kwamen over van Quick Boys, Soufiane Hetli van AFC Amsterdam,  Remi van Ekeris werd losgeweekt bij FC Lisse en Adil Lechkar kwam over van 3e divisionist TEC Tiel. Twee (proef)spelers sloten aan. Tyrone Noslin van Almere City en Andre Krul, een keeper die zich bij Telstar mag voorbereiden op een contract in Afrika, het enige werelddeel waar de 37- jarige globetrotter nog niet heeft geacteerd. 

Eerste training in teken van de bal

Maandagochtend 11.00 uur stond onder heerlijke weersomstandigheden de eerste training op de rol. De derbystar ballen met het Telstar-logo lagen uitnodigend klaar, 22 veldspelers en drie keepers waren aanwezig en Anthony Correia en zijn staf liet de groep aanvankelijk in een rustig tempo rondjes lopen. Pieter de Waard en Leo Driessen hadden een genoeglijk onderonsje en Pieter de Waard legde gekscherend de lat uiteraard hoog. Pieter:’’ Een periodetitel? Welnee, we willen meer. Tweede worden wat mij betreft en direct promoveren. Waarom geen eerste? Dan moeten we een feest organiseren,’’ grapte de voormalig bestuurder met een kwinkslag en een 1963-pet op want het weer was voortreffelijk en de zon prikte uitnodigend. 

Podcast Telstar 1963 mede-initiator Jarno Berrevoets weet al op jonge leeftijd hoe de hazen lopen in Velsen-Zuid. Jarno:’’ Mijn voorspelling? Ik hoop op een stabiel seizoen en misschien meedoen om een periodetitel. Geen 13e of 14 hoor. Ik zou zeggen: leuk spelen zoals we aan het eind van het vorig seizoen deden, dan komt het wel goed,’’ poneerde de jonge fan.

Guus Offerhaus gelooft in Telstar

Na twee uur vond Anthony Correia het welletjes en zochten de spelers een voor een en vermoeid vanwege de warmte de schaduw op. Ook Guus Offerhaus. De man uit Midwoud hoopt oprecht dat het voor hem driemaal scheepsrecht wordt. Guus:’’ Ik heb in de jeugd bij Heerenveen en Emmen gespeeld, dus dit wordt inderdaad mijn derde poging bij een BVO. Een seizoen genoten bij Kon. HFC en vervolgens naar Quick Boys toe waar het nog professioneler werken was,’’ merkte Offerhaus. Guus vervolgt:’’ Ik heb vorig in de beker gemerkt dat het verschil tussen de topploegen in de 2e divisie en de staart van de KKD marginaal is. Welke positie ik ambieer? Ik richt mij op de positie van centraal verdediger. We hebben een maand rust gehad en kon mij zodoende weer opladen en sta te popelen er een mooi seizoen van te maken. We zijn vanochtend toegesproken door de directeur. Onder andere over de historie van de club. Het is nog vroeg dag maar de wil om te presteren, zat er bij het afsluitende partijtje al goed in. Kortom: we gaan er met zijn allen voor,’’ sloot de nieuwkomer die in de omgeving van Hoorn domicilie houdt positief af.

Guus Offerhaus in het midden op de foto

Hans Akkerman