Sportweekend 7-9 juni

Sportweekend 7-9 juni
Pexels: Engin Akyurt

Op vrijdagavond 7 juni moesten de heren softballers van Rooswijk uit Velsen Noord het opnemen tegen Red Star Vitesse uit Castricum. De wedstrijd werd afgesloten met een 13-13 gelijk spel.

Op zaterdagmiddag moest het korfbalteam van DKV op bezoek bij streekgenoot HBC uit Beverwijk. Zoals vaak met streekderbys werd het weer een spannende wedstrijd, die met een 8-7 score eindigde in het voordeel van HBC.

Nog twee voetbalteams uit onze gemeente waren nog aktief in de nacompetitie. Vijfdeklasser SVIJ moest afreizen naar Vianen voor een wedstrijd tegen Brederodes om te spelen voor promotie naar de vierde klasse. De wedstrijd werd tenauwernood met 4-3 verloren.

Stormvogels moest voor promotie naar de tweede klasse aantreden tegen het Haarlemse EDO. Door doelpunten van Mitchell Bormann en Gregory Van Nieuwkoop wist men met 3-2 een zege uit het vuur te slepen.

Op zondag 9 juni moesten de dames van HCV’90 uit Velsen Noord voor de veldhandbalcompetitie spelen tegen Westfriezen. De lijstaanvoerder trakteerde de dames uit Velsen Noord op een stevige 33-21 nederlaag. 

Op zondagmiddag 9 juni moesten zowel de heren als de dames van hockeyvereniging Strawberries een uitwedstrijd spelen. De dames moesten op bezoek bij Heerhugowaard en vetloren hun wedstrijd met 4-0.

De heren moesten het opnemen tegen Scoop Delft en wisten met een 1-2 zege huiswaarts te keren, waardoor men zich nu op een keurige zevende plaats van de ranglijst heeft genesteld.